luni, 8 iulie 2013

Pietricele din Gradina Botanica




            Ieri, ne-am luat in bagaje pepene galben, biscuiti si aparatul foto si, cu tot cu teama de ploaie am mers spre Gradina Botanica, in formula de 3.

           Nu am sa va povestesc ce-am facut si ce-am admirat pe acolo, ci doar am sa va arat cu ce amintire am plecat de-acolo: grupul celor 5 se afla dis-de-dimineata pe canapeaua din sufragerie, asteptand cuminte sa vada ce i se pregatea....



             Paranteza: Da, stiu, nu e frumos ce-am facut...daca toti am lua cateva pietre de fiecare data cand trecem pe acolo, unde-am ajunge..? :)

             Eu si fiu-meu am avut la indemana acuarele, marker, vopsea alba. Si iata ce-a iesit:


Mult mai simpatic grupul celor 5, nu credeti? :)

             Dupa o scurta discutie in contradictoriu, am cazut de acord si asupra locului unde cele 5 fetze vor salaslui de-acum incolo. Desi fiu-meu isi dorea cu ardoare ca grupul sa poposeasca forever in recipientul transparent al blenderului (?!?!), am reusit sa-l conving ca grupul sa 'aterizeze' intr-un ghiveci (si astfel l-am salvat pe fiu-meu de la ciorbita, musaca si tocanita cu gust de pietre).


        

duminică, 7 iulie 2013

Vesti de la David


                 Vesti de la parintii lui David:

                      

Dragii nostri,
timp de doua saptamani de cand suntem plecati nu am avut internet pana astazi cand o familie draguta din Constanta ,ne-a pus la dispozitie internet pe toata perioada in care vom mai sta aici. Ne cerem scuze ca nu v-am scris in tot acest timp si va dam acum vestile bune cat si mai putin bune aflate saptamana trecuta la Bucuresti.Cele bune se refera la faptul ca David nu are luxatie de sold si nici probleme cu auzul insa , din pacate, nu putem spune acelasi lucru si despre vederea lui. S-a descoperit ca are miopie ce se va agrava in timp si va trebui sa poarte ochelari pana la o varsta mai mare, cand va fi posibila o operatie. M-am intristat foarte tare la aceasta veste iar pentru a-mi smulge un zambet, sotul meu l-a numit Harry Potter si in acest mod mai facem haz de necaz.Acum ne aflam la Constanta pentru trainningul in ABR, in care, ca de obicei, ne punem alte mari si noi sperante ca vom avea rezultate mai bune.Doamne ajuta tuturor!
 
              Ei, si daca sunteti curiosi sa il vedeti pe David cu ochelari, iata-l  :) Mie mi se pare la fel de simpatic, dar cu si mai mult farmec



           Povestea lui David o puteti citi aici. Ii puteti urmari evolutia pe pagina lui de Fb.

joi, 4 iulie 2013

Cel care vede lumea numai de la fereastra




           Citeam zilele trecute o postare care m-a impresionat si care o sa-mi ramana in minte mult timp de-acum incolo. Postarea era scrisa de o mamica a unei fetite cu retard, din punctul de vedere a unui om care vede lucrurile ”dinauntru”, profund si subiectiv.

          Retardat înseamnă o persoană care nu a ales să fie aşa, în vreme ce tu alegi să spui cuvintele alea. Retardat poate fi un om care depune un efort cumplit pentru a se îmbrăca singur, în timp ce tu strigi din scaun catre partener să îţi aducă telefonul smart.

         
            Retardat este cel pentru care lumea se vede doar de la fereastră, pentru că în lumea din afara casei sale el nu îşi are locul: nu are rampe, pe locurile de parcare speciale sunt montaţi suporţi de biciclete, da prea tare din mâini şi mult prea ciudat aşa încât să se poată sui în autobuz fără să îi vină să moară de ruşine, face o coadă imensă în spatele lui la casa de marcat pentru că abia se mişcă şi până reuşeşte să ceară ceva, doamna casieră şi-a ieşit deja din fire…

                                                                   Sursa foto

            Retardat este cel care nu înţelege cu ce te încurca în treburile tale zilnice; nu pricepe, ca deh, e retardat, cu ce faţa lui ciudată, ochii lui care se mişca un pic haotic, saliva care îi udă prea mult buzele te oripilează într-atât încât să îl asociezi cu o persoană care suferă de nesimţire sau de răutate şi nu de retard psihic.


           
              Eu sunt mama unui copil retardat. Şi ca mine mai sunt multe mame. Si tati. Şi ne doare ori de câte ori auzim cuvântul ăsta spus cu atâta silă. Sau ori de câte ori intrăm pe facebook, în scurtele noastre momente de linişte, când retardaţii noştri nu au nevoie de noi, şi încercam să ne simţim şi noi puţin mai normale, mai puţin vinovate poate, cum eram pe vremuri; şi citim postările voastre despre şi cu „retardaţi”. Nu ştiu cum sunt alte mame, dar mie îmi vine imediat în ochi fata retardatei mele de acasă. Şi mă bufneşte plânsul. Pentru că sunteţi răi. Răi şi ignoranţi. Şi vă urăsc… deşi tare nu aş vrea… doar că aşa îmi vine…si va cer iertare…

          Aici gasiti intregul articol, pe care va sfatuiesc sa-l cititi si sa incercati sa-l intelegeti. Poate data viitoare nu vom mai folosi apelativul ”handicapat” pentru orice ins nesuferit de pe strada sau sofer impertinent din trafic. Nu de alta, dar noi,  cei care alegem sa pronuntam acel cuvant, ii jignim pe cei care nu au ales sa fie asa, cei care nu au avut un cuvant de spus cu privire la aceasta turnura pe care soarta a hotarat-o pentru ei.

Perle BAC 2013




         Chiar mi-as dori ca unele dintre ele sa fie ”inventate”. Din pacate, sunt adevarate, copiii acestei generatii gandesc, scriu si respira conform perlelor de mai jos.

           “Pe langa modelul meu in viata eu am si modele in viata, care sunt animatoare, cu care ma inteleg bine, cu unele merg chiar la strand, cand nu sunt obosite noaptea dupa dans. Au o viata buna, deci asa vreau sa ajung si eu”.     Da, e de admirat o animatoare care nu este obosita dupa program. Se poate duce linistita si odihnita dimineata la facultate, la cursuri. Isi poate lua examenele cu brio, venita direct din club, eventual in hainele de show, facand economie la bani.

             „O duci bine in viata daca esti smecher, cu masina tunata, gagica cool, ti se apleaca lumea la picioare. Sau poti fi afacerist ca Gigi Becali, sa fi toata ziua pe la televizor, sa arunci cu bani la saraci. Asta vad eu model, ca baiat de baiat ce sunt. Nu mi-am schimbat parerea nici dupa ce l-au arestat pe Becali, dupa trei ani scapa. Ramane in istorie“.   Toata lumea la picioarele lui! Ca el este baiat de baiat si este numai o problema de timp pana va deveni barbat de barbat, ca Becali. Nici perspectiva inchisorii nu pare atat de infricosatoare, dupa 3 ani iese si va putea scrie istorie.

             „Multa lume critica pe Zavoranca, Daniela Crudu, dar ele sunt cap de afis in show biz, prin toate revistele, le urmaresc fotografii in cluburi, pe strada, apar seara la televizor. Pentru mine ele au reusit in viata. Numele lor apare pe internet de mii de ori. Altfel, nu te stie nimeni, in afara de cartierul tau. E bine sa ai un model de urmat, te inspira in ce faci“.   Acelea dintre voi, cunoscute numai pe plan local, va anunt ca viata nu a fost darnica cu voi. Pai, sa fii cunoscut doar in cartier este de-a dreptul „lame„. Puteti la fel de bine sa nu mai iesiti deloc din casa, daca va invartiti numai in jurul blocului.  :)

                  “Atunci omul este fericit, cand dragostea-i ajunge pan-in fund”.   Nici nu vreau sa inteleg ce a vrut sa spuna...

                 “Rolul cratimei este de a ajuta, a usura deplasarea, mersul pe jos…” Ma gandesc ca o cratima ne-ar prinde bine la batranete tuturor...

                 “Nu putem avea imagini poetice, pentru ca textul nu e cu fotografii”.   Pentru ca nu se inventase Cannon-ul pe vremea aia, altfel care sa fie  motivul?

                 Unul dintre subiecte a constat in argumentarea importantei unui Jurnal in viata unui adolescent, iar doua dintre raspunsuri au fost de-a dreptul savuroase:
               “Jurnalul e mai putin bun cand la 16 ani mama gaseste scrise lucruri personale, ca am luat bataie s-au de ce fete imi place”.   Trecem peste acel ”s-au” care nu-si gaseste locul in cartea de gramatica si ne oprim la faptul ca, mi-as fi dorit o clasificare clara a prioritatilor, care e - mai putin bun-? Sa stie mama de ce fete iti place, sau sa stie ca iei bataie (sper ca nu de la fetele pe care le placi, asta ar fi chiar tragic)...

              “Un jurnal e bine sa ai ca sa vezi cat de prost erai in trecut si cate fete ti-au mancat bani”.  Aici comentariile m-au parasit, omul ma frapeaza prin realism si franchete. Daca esti prost, fetele iti mananca banii, daca esti destept, le mananci tu banii lor. Punct.


                 Si, cireasa de pe tort, un apel umanitar din partea unui „amarat„ candidat la o nota de 5:
               “Va rog eu sa-mi datzi cinci, am probleme acasa nici nu vretzi sa shtitzi. Facetzimi un bine sint amarat”.        Ce sa te impresioneze mai intai? Problemele de acasa ale amaratului sau lipsa lui de la orele de romana de-a lungul timpului?  Totusi, se vede treaba ca este familiarizat cu scrierea uzitata atat de des acum pe retele de socializare, incat prefera folosirea lui -tz- in loc de -ț-, -sh- in loc de -ș-. Eu zic ca nu e un caz pierdut, vad luminita de la capatul tunelului :)



Bagajul de vacanta- medicamente


          
                    Si a venit vacanta! Ce punem in bagaj, in afara de rochite de plaja, aparat foto si crema de plaja? Mai ales daca mergem cu un copil? Da! Medicamente! Paza buna trece primejdia rea, e bine sa fii pregatita no matter what.

               
                                                         Sursa foto


             Continuam lista pentru bagajul de vacanta cu medicamentele pe care eu le-am considerat necesare pentru un copil aflat in vacanta.
             * Termometru
             * Nurofen si Paracetamol (pentru noi Panadol nu are efectul scontat) - antitermice
             * Novocalmin supozitor/ Paracetamol supozitor
             * Batista bebelusului
             * Debridat (constipatie sau diaree)
             * Supozitor glicerina/ miniclisme (constipatie)
             * Smecta
             * Vibrocil (picaturi nazale)
             * Sirop tuse (uscata/ cu expectoratii)
             * Biotics
             * Autan/ Fenistil gel
             * Betadina/ Rivanol (dezinfectant)
             * Plasturi
             * Aerius
             * Metroclopramid
             * Hidrasec
             * Tantum Verde
             * Ser fiziologic
             * Antibiotic (la sugestia pediatrei am avut in bagaj Augmentin, dat fiind ca plecam din tara. Pentru o vacanta in tara, probabil ca antibioticul ar fi lipsit din cutia cu medicamente)
             * Otocalm, pentru afectiuni ale urechii
             * Tobradex picaturi, pentru ochi
             * Spray Bioxiteracor, pentru arsuri
             * Vitamina C
             * Mixtura mentolata

         Este bine sa fii pregatit si mult mai bine este sa nu ai nevoie de trusa de medicamente, asa ca va doresc sa aveti o vacanta lipsita de incidente la acest capitol, vreme frumoasa si relaxare totala.
 

miercuri, 3 iulie 2013

Boost of the day - life is like photography






                                                                        Sursa foto

Si ne pregatim de vacanta...ce punem in bagaj?



              Da, in sfarsit se apropie momentul mult asteptat, in care vom pleca in prima noastra vacanta in 3. Trecand insa peste euforia momentului in care am reusit sa ne punem de acord cu celelalte familii asupra locatiei si perioadei, acum am ajuns la stadiul de realizare a bagajului. Primul pas: un search pe net cu tema- ce punem in bagajul de vacanta.

            Raspunsuri, o gramada: lotiune de plaja, prosop, farduri, bratari mai mari sau mai mici, musai asortate la costumul de baie etc. Evident, raspunsurile nu m-au multumit, as putea sa supravietuiesc fara bratari pe plaja, dar fara o serie de medicamente, preventiv puse in bagaj pentru Mini Me (si nu numai), in nici un caz- psihic sigur nu as reusi :)

              Asadar, va voi prezenta bagajul meu de vacanta in ceea ce priveste lista cu medicamente si derivate.

              Incepem cu 'derivatele' caci mi se par cel putin la fel de importante:

            - crema cu factor de protectie,pentru mami si tati cu FP in functie de tipul pielii si dorinta de a se bronza, dar pentru prichindel-  neaparat sa fie cu specificatia- pentru copii si FP 50. Pentru pielea copiilor atat de sensibila si tinand cont de ce explozii solare se prevad vara asta, FP 30 mi se pare insuficient, iar o valoare mai mica nici  nu intra in discutie. Din propria experienta- nu tin sa o consider de specialist- dupa vreo 2 saptamani de cautari prin supermarketurile si farmaciile autohtone, singura firma care ofera crema si spray cu factor de protectie cu o compozitie ok mi s-a parut Avene, gama portocalie. In general, tot ce am gasit pe piata avea pe pozitiile 2,3 sau 4 in compozitie alcool (pe bune, intr-un produs destinat copiilor?).

          La Sensiblu exista mai multe promotii in vara aceasta, una dintre ele fiind cea cu spray spf 50 pentru copii si crema spf 30 pentru adulti. La crema se calculeaza o reducere de 70%. Combinatia aceasta este ideala daca mami doreste o crema cu fp mai mic pentru ea.

        Eu am optat - pentru toata familia- lapte de corp cu fp 50- pentru copii si spray fp 50- pentru copii. La produsul mai ieftin (nu mai tin minte care dintre ele a fost mai ieftin) s-a calculat o reducere de 50%. Dat fiind ca sunt destinate pielii sensibile a copiilor, produsele merg utilizate fara probleme si pe ten.

        Poate va intrebati cum de se fac reduceri la Sensiblu in pragul sezonului estival la cremele cu factor de protectie, raspunsul este unul simplu: vor expira vara viitoare, deci acum este ultima sansa de a le vinde. Un produs de protectie solara expira in 6-12 luni de la deschidere, asa ca, o crema cumparata acum va fi eficienta numai pe parcursul acestei veri, nu va deranjeaza termenul de expirare inscriptionat pe capac (protectia solara trebuie folosita pe tot parcursul anului, dar este de asteptat ca in toamna si iarna ce vor urma sa nu folositi creme cu fp 50, ci mai mic).

Atat crema, cat si spray-ul trebuiesc aplicate cu 20 de minute inainte de expunerea la soare si re-aplicate daca intrati in apa sau va stergeti cu prosopul.

Ca lotiune de dupa plaja- din motive explicate aici , am optat pentru lapte de corp reparator, gama rosie, de la Garnier.

Evident, la capitolul 'derivate' nu uitati de palarii de soare pentru copii, musai albe sau de culori deschise, musai mai multe la numar- pentru orice eventualitate, pentru a face fata oricaror accidente.

Intr-o postare viitoare, vom prezenta bagajul nostru cu medicamente.





luni, 1 iulie 2013

Ipostaze




             Distractie mare pentru fiu-meu si tati lui la baie. Eu, de obicei nu particip la eveniment, ocupata cu ultimele pregatiri inainte de culcare. De data asta am participat si am imortalizat o serie de momente chiar faine :)

               

















            Partea cu frizurile in-clabucite care mai de care mai traznite, intr-un episod viitor :)