duminică, 30 iunie 2013

Nascut pe 1 Iulie




           Nascut pe 1 Iulie! Asta sunt eu, iar ca mine mai sunt multi altii. Pentru aceia dintre voi care se sarbatoresc azi, iata o scurta schita de personalitate, destin si puncte tari/slabe ale celor nascuti la mijlocul anului.



                      
                                                                     Sursa foto

          * Nativii zilei de 1 iulie tind sa fie extrem de sensibili, capabili si adaptabili, dar si deschisi din punct de vedere emotional.

           *  Femeile nascute pe 1 iulie resimt cel mai puternic conflictul dintre profesia lor si rolul de mama sau cerintele unei cariere versus intretinerea unei case. Barbatii nascuti pe 1 iulie au o sensibilitate neobisnuita in privinta femeilor in general, dar si pentru propria lor partenera.

          *   Cei nascuti astazi cauta profunzimea si vor ezita sa dea raspunsuri simpliste si sa exprime ganduri superficiale. Nativii zilei de 1 iulie sunt intr-adevar foarte profunzi. Ei reprezinta personalitati complexe care nu-si exterioreaza sentimentele in fata oricui.

          *  Cei nascuti pe 1 iulie ofera servicii si contributii altruiste catre societate, preferand sa dea in loc sa primeasca. Datorita tendintelor lor empatice si receptive, ei sunt adesea perceputi ca niste prieteni intelegatori si saritori. In cazul in care sunt tulburati, ei nu vor fi capabili sa ofere ajutor nimanui.

          *  Fericirea nu inseamna superficialitate. Profunzimea nu inseamna negativitate. 

          *  Odata ce ai capatat intuitie, iesi in lume si exploreaza. 

          *   Invata sa primesti in aceeasi masura in care dai. 

         *  Nu permite nimanui sa treaca peste cuvantul tau.


         *  Puncte forte
                             Profund
                            
Darnic
                             Hotarat


        Sursa articolului 

La multi ani! Mie.



            Azi este ziua mea de nastere si, la ora 8.38 dimineata pe profilul de Fb sunt deja zeci de mesaje de felicitare din partea unor oameni pe care nu i-am cunoscut vreodata personal (dar pe care mi-as dori sa o fac). Va multumesc tuturor si va doresc la randul meu multa sanatate pentru fiecare zi a anului, fie ea de sarbatoare sau nu.

            Si inca ceva dragut, Google s-a gandit la mine azi :) Mersi, Google !


marți, 25 iunie 2013

Boost of the day- there is always a way




            
                                                                    Sursa foto

Nuby pasta de dinti pentru copii -review


             Pasta de dinti de la Nuby a fost una dintre variantele incercate de noi, dupa varsta de 2 ani. Conform producatorului, este 99,999% eficienta impotriva bacteriilor, fara fluor si sigura in caz de inghitire.
                                                               Sursa foto


Igrediente:
      -apa
      - glicerina
      - betaina- studiile au constatat ca o pasta de dinti care conține betaină a ajutat la ameliorarea uscaciunii gurii.
      - guma xantan- Gelifiant de origine naturală ce formează geluri clare şi transparente. Contribuie la stabilizarea loţiunilor şi creşte uşor vâscozitatea compoziţiilor cosmetice.
      - aroma
      - bioflavonoizi- asigura igiena orala
      - acid caprilic
      - acid citric
      - acid lactic
      - acid levulinic
      - sorbat de potasiu
      - extract de frunza de stevia

            Citroganix™ este brevetat ca fiind o compozitie unica de extracte botanice cu proprietati reale antivirale, antibacteriene si antifungice. Spre deosebire de alte produse care pot fi toxice si care ucid germenii doar in momentul aplicarii, Citroganix™ este alcatuit doar din ingrediente naturale, non-toxic si cu efect indelungat (pana la 4 ore).

           Dezavantaj:  pasta de dinti este prezentata pe ambalaj ca fiind gel, insa forma lui este mai degraba una apropiata de cea lichida si CURGE de pe periuta. Acum 'insiri' pasta de dinti pe periuta, acum o vezi in chiuveta :) nu e pe gustul meu toata treaba asta ;)

             

luni, 24 iunie 2013

Boost of the day -put on a smile-



              Ce ma inspira azi:
                       

Manny Iscusitul



         Copilul meu are o reala pasiune pentru tot ce inseamna 'scule': surubelnite, clesti, ciocane, bormasini etc. O are de la varsta de 1 an si nu ma astept sa se stinga prea curand. In lumina celor spuse mai sus, era evident ca urmarirea unui desen animat care are ca protagonisti un mester iscusit si uneltele sale se va inscrie rapid pe primele locuri in  preferintele sale zilnice. Si aici ma refer la Manny Iscusitul (cine urmareste Disney Junior stie despre ce vorbesc :) ).

           
                                                              Sursa foto

        Este atat de pasionat de aventurile lui Manny incat ne incanta prin casa cu cantecul din desen la orice ora din zi si din noapte. Varianta oficiala, in romana, a cantecului o puteti asculta aici, incepand cu minutul 09:07 .

                          Masuram. Atent!
                         Ciocanim, indoim, rasucim
                         Fiecare cu partea lui,
                         Noi impreuna,
                         Noi vom repara!

        Varianta proprie a cantecului este un pic diferita, as spune eu mult mai spumoasa :)

                         Masulam. Atent!
                         Ciocanim, indoim, lasucim
                         Fiecare cu pantalooooni
                         Noi impleunaaaa,
                         Noi vom lepala!


                   Un Manny care promite ...


Sanzienele



             In calendar, ziua de 24 iunie este cunoscuta sub denumirea de Sanziene sau Dragaica.

              Sarbatoarea Sanzienelor ar avea la origine un cult roman pentru zeita Diana, numele de Sanziana, asa cum este cunoscuta sarbatoarea autohtona in special in Ardeal, provenind din "Sancta Diana", in timp ce in Muntenia si Oltenia se sarbatoreste Dragaica, dupa numele slav.

             Spre deosebire de Rusalii, care sunt reprezentari fantastice aducatoare de rele, Sanzienele sunt zane bune. Dar ele pot deveni si forte malefice, lovindu-i pe cei pacatosi cu "lantul Sanzienelor", pot starni din senin vijelii si pot aduce grindina.

               Sarbatoarea Sanzienelor este considerata a fi si momentul cel mai bun, la mijlocul verii, pentru culegerea plantelor de leac, dar si de descantec. Astfel, in Noaptea de Sanziene, femeile merg sa culeaga flori si ierburi, care vor fi folosite contra bolilor si altor rele.


               La baza ritualurilor care au loc de Sanziene stau micile flori galbene, numite sanziene, ce cresc in poieni si care sunt culese de fete, in muzica si chiuiturile flacailor, pentru a le impleti apoi in forma de cerc pentru fete si de cruce pentru baieti. Aceste cununi se pun in casa, pe porti, la ferestre, pe suri si pe ogoare, in credinta ca ele vor ocroti casa si gospodaria, vor aduce noroc, sanatate si belsug.

                 Fetele isi arunca aceste cununi pe acoperis, cele care raman prinse prevestind maritisul apropiat, sau peste vite: daca nimereste una tanara, fata se va casatori cu un tanar, iar daca i se prinde cununa intr-una batrana, un om in varsta ii va fi alesul.

                Pentru a-si vedea sortitul, fetele dorm in noaptea de Sanziene cu un buchetel din aceste flori sub perna. De asemenea, daca le poarta in par sau la san, fetele, dar si femeile maritate vor fi mai atragatoare si mai dragastoase.


            Surse:
  http://www.crestinortodox.ro/religie/dragaica-sanzienele-69679.html

http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-15055016-sanzienele-sau-dragaica-noapte-magica-sarbatoare-iubirii-belsugului-traditiile-din-noaptea-sanziene.htm

sâmbătă, 22 iunie 2013

Imi creez amintiri din vacanta



            Anul asta noi ne-am grabit sa plecam in vacanta (sic :) ), asa ca, iata-ne la sfarsitul lui iunie deja 'lucrand' de zor la moduri cat mai diverse de a ne pastra amintirile adunate in aceasta vacanta.

            Primele luate in vizor sunt scoicile si mini-melcii adunati de pe plaja. Am avut nevoie de un carton negru (pentru constrast), super glue cu pensula (Bison are o astfel de varianta, mi se pare de 100 de ori mai usor de folosit decat orice alta forma de super glue) si, bineanteles, pietre cu forma cat mai diferite, melci si scoici. Toate scoicile care nu si-au gasit loc in peisajul de campie de pe carton, s-au refugiat intr-un bol de sticla transparent.

          Iata rezultatul:



         Cartonul negru cu scoici a ajuns, prins cu banda dublu adeziva, pe un perete din bucatarie.

miercuri, 19 iunie 2013

Copil in vacanta


     Am facut de toate in vacanta asta:
                    
                   - am mers pe nisip

             - am dat cu subsemnatul pe la piscina


           - am invatat sa inotam (vorba vine :P)








              - ne-am culturalizat :D