miercuri, 3 iulie 2013

Si ne pregatim de vacanta...ce punem in bagaj?              Da, in sfarsit se apropie momentul mult asteptat, in care vom pleca in prima noastra vacanta in 3. Trecand insa peste euforia momentului in care am reusit sa ne punem de acord cu celelalte familii asupra locatiei si perioadei, acum am ajuns la stadiul de realizare a bagajului. Primul pas: un search pe net cu tema- ce punem in bagajul de vacanta.

            Raspunsuri, o gramada: lotiune de plaja, prosop, farduri, bratari mai mari sau mai mici, musai asortate la costumul de baie etc. Evident, raspunsurile nu m-au multumit, as putea sa supravietuiesc fara bratari pe plaja, dar fara o serie de medicamente, preventiv puse in bagaj pentru Mini Me (si nu numai), in nici un caz- psihic sigur nu as reusi :)

              Asadar, va voi prezenta bagajul meu de vacanta in ceea ce priveste lista cu medicamente si derivate.

              Incepem cu 'derivatele' caci mi se par cel putin la fel de importante:

            - crema cu factor de protectie,pentru mami si tati cu FP in functie de tipul pielii si dorinta de a se bronza, dar pentru prichindel-  neaparat sa fie cu specificatia- pentru copii si FP 50. Pentru pielea copiilor atat de sensibila si tinand cont de ce explozii solare se prevad vara asta, FP 30 mi se pare insuficient, iar o valoare mai mica nici  nu intra in discutie. Din propria experienta- nu tin sa o consider de specialist- dupa vreo 2 saptamani de cautari prin supermarketurile si farmaciile autohtone, singura firma care ofera crema si spray cu factor de protectie cu o compozitie ok mi s-a parut Avene, gama portocalie. In general, tot ce am gasit pe piata avea pe pozitiile 2,3 sau 4 in compozitie alcool (pe bune, intr-un produs destinat copiilor?).

          La Sensiblu exista mai multe promotii in vara aceasta, una dintre ele fiind cea cu spray spf 50 pentru copii si crema spf 30 pentru adulti. La crema se calculeaza o reducere de 70%. Combinatia aceasta este ideala daca mami doreste o crema cu fp mai mic pentru ea.

        Eu am optat - pentru toata familia- lapte de corp cu fp 50- pentru copii si spray fp 50- pentru copii. La produsul mai ieftin (nu mai tin minte care dintre ele a fost mai ieftin) s-a calculat o reducere de 50%. Dat fiind ca sunt destinate pielii sensibile a copiilor, produsele merg utilizate fara probleme si pe ten.

        Poate va intrebati cum de se fac reduceri la Sensiblu in pragul sezonului estival la cremele cu factor de protectie, raspunsul este unul simplu: vor expira vara viitoare, deci acum este ultima sansa de a le vinde. Un produs de protectie solara expira in 6-12 luni de la deschidere, asa ca, o crema cumparata acum va fi eficienta numai pe parcursul acestei veri, nu va deranjeaza termenul de expirare inscriptionat pe capac (protectia solara trebuie folosita pe tot parcursul anului, dar este de asteptat ca in toamna si iarna ce vor urma sa nu folositi creme cu fp 50, ci mai mic).

Atat crema, cat si spray-ul trebuiesc aplicate cu 20 de minute inainte de expunerea la soare si re-aplicate daca intrati in apa sau va stergeti cu prosopul.

Ca lotiune de dupa plaja- din motive explicate aici , am optat pentru lapte de corp reparator, gama rosie, de la Garnier.

Evident, la capitolul 'derivate' nu uitati de palarii de soare pentru copii, musai albe sau de culori deschise, musai mai multe la numar- pentru orice eventualitate, pentru a face fata oricaror accidente.

Intr-o postare viitoare, vom prezenta bagajul nostru cu medicamente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu