marți, 22 ianuarie 2013

Tea slabeste


                 Va invit sa o cunoasteti pe Tea. Este minunata si simpatica, sau minunat de simpatica, luati-o cum vreti :). Veti vedea in continuare de ce. Are doua atribute care pe mine m-au cucerit: are un stil savuros de a scrie si este hotarata sa ajute multi (mult prea multi) copii suferind.
               O las pe ea sa va puna in tema:    
     
        Dupa sase ani de incercari esuate, depresii si autoinvinuiri, dat vina pe oameni, pe mancarea asta a naibii de buna, pe alinierea planetelor si pe guvernantii din Romania (da, sunt mama scuzelor), te invit sa facem un experiment. M-am hotarat sa nu-mi mai pun piedici si sa gasesc un motiv mai mare chiar si decat mine.

       Ii admir tare mult pe cei ce isi aleg o cauza apropiata lor si alearga pentru ea prin desert, la maratoare, sau isi tund parul ce ii defineste fizic, sau ies in strada si nimeresc in duba Jandarmeriei (been there, done that).
       Acestia sunt oameni care isi dau seama ca degeaba asteapta ca americanii, Statul, vecinii sa stranga dupa ei (la propriu si la figurat) si care isi dau silinta sa nu isi traiasca viata doar pentru ei. Sa lase ceva in urma, fie ca-i un copac in fundul curtii, fie ca-i un aparat care va salva viata a nu stiu cati bebelusi nou-nascuti.

      Iar eu sunt genul asta de om. Cum insa nu stiu sa aleg, nu stiu sa crosetez, mi-am dat seama ce pot face eu, asa grasa cum sunt: sa slabesc pentru Inima Copiilor. O am alaturi pe Alexandra, antrenoarea mea de Kangoo Jumps si pe Margarit, nutritionistul meu. Iar eu o sa testez “pe pielea mea” toata teoria a ceea ce e corect/frumos/etic/util in materie de sport/nutritie, si o sa zic cum e de partea cealalta, cea cu “practica ne omoara”. O sa va placa sa ma cititi pentru ca sunt o “average Jane”, chiar daca nu ma cheama Ioana: lucrez in Bucuresti (si asta imi ocupa tot timpul :) ) pe program de 8 ore, am un salariu mediu din care ma rasfat destul de putin, imi place mancarea si petrecerea si viata in general. Si de la asta nu fac rabat. Toata carnea asta de pe mine e pe bune, e bine crescuta (sic!) si nu vrea sa ocupe spatiul public de dragul artei. Ci de dragul caritatii.

            Ce trebuie sa faci tu?
           N-o sa te pun sa licitezi pentru fiecare kg pierdut (inca ;) ). Ce te rog eu nu te costa nimic. Nici macar 2 euro SMS-ul – desi ar fi fain sa mai dai cate unul din cand in cand, no matter the cause. Tot ce trebuie sa faci e sa urmaresti ce scriu si sa dai un share, ca sa vada si altii. Si sa revii in fiecare zi, de trei ori pe zi (glumesc.. sau nu) ca sa vezi ce sfaturi am mai “filtrat” pentru tine azi. Promit ca-s funny, optimista si desteapta. Si ma dau pe tava, pe gratis! Adica pentru un formular 2% – redirectionarea impozitului datorat statului catre un ong, si anume – pentru Inima Copiilor. E simplu, jur!




         Inima Copiilor se ocupa cu strangerea de fonduri  pentru refacerea sectiei de Terapie Intensiva Nou-Nascuti de la Spitalul Marie Curie. Tea este, printre altele fundraiser la Inima Copiilor.
         Eu zic ca este o initiativa tare faina, asa ca... urmariti-o pe Tea si ascultati doleanta ei: virati cei 2% din impozitul pe venitul din 2012 (care oricum mergeau catre stat) catre Inima Copiilor. Mi se par niste bani foarte bine cheltuiti, nu credeti?
 
             Urmareste-o pe Tea pe Fb sau pe blogul ei  si afla tot parcursul ei in incercarea de a slabi (tips-uri pe care ea le incearca si le ofera gratis cititorilor, ce sa faci/ce sa nu faci in timpul unei diete).

2 comentarii: