marți, 11 septembrie 2012

Rezervatia naturala Comana

            Rezervatia naturala Comana, la 30 de km de Bucuresti. Noi am facut mai mult pe centura, iesind din Bucuresti, decat parcurgand Ilfov si Giurgiu, pana la rezervatie. Rezervatia este o Delta a Dunarii in miniatura, peisajul este mirific, e o apropiere de natura careia un om de oras ii poate duce dorul.
Parcul Natural Comana cuprinde un ecosistem caracteristic deltei, cunoscut sub numele de Balta Comana, care se intinde pe sute de hectare si este formata din apele impreunate ale Neajlovului si Argesului.
Balta Comana este a treia zona umeda a Romaniei dupa Delta Dunarii si Balta Mica a Brailei si a doua ca biodiversitate dupa Delta Dunarii. Aceasta gazduieste 141 specii de pasari si 13 specii de pesti.                   


             Ce-am gasit acolo, va las si pe voi sa descoperiti, imaginile sunt mai mult decat concludente.
              












               Ce puteti face acolo, in afara de admirat peisajul...multe lucruri:

- echitatie

- plimbari cu trasura




- tir




-tiroliana



            Contra cost te poti delecta in rezervatie cu plimbari cu: barca (cu vasle si motor), caiacul;  cu pescuitul si cu tenisul.

            In aceeasi localitate, la intrare exista o manastire cu acelasi nume,Comana, ctitorita de Vlad Tepes in anul 1461, ca o manastire-cetate. Locul pe care a fost inaltata Manastirea era odinioara o insula in mijlocul mlastinilor, iar accesul se facea pe o poarta aflata in nordul incintei, dupa ce se traversa un pod de lemn, usor de incendiat in vreme de primejdie.










             Manastirea detine si un muzeu, lucru care mi s-a parut de-a dreptul inedit.







           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu